София. Отмина и последната седмица, която е спокойна за COVID, ритмично ще бъдат снабдявани пунктовете за ваксинация. Това каза проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксинационния процес към Столична община, в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. „Около половината ваксини, които са поставени вчера, бяха поставени в Столична община. В последните месеци Общината разкри ваксинационни кабинети в 5 мола, а постоянни ваксинационни кабинети има и в две читалища – в кв. „Младост“ и „Христо Ботев“. Най-важното обаче е да се мотивират хора от големи трудови колективи като хранителните вериги, градския транспорт и други общински предприятия. Много е важно да сме ваксинирани. Ваксинирани ли сме, няма да се плашим от това, което предстои“, заяви Кантарджиев.

„Отмина и последният месец, в който е спокойно по отношение на COVID. Отмина и последната седмица, която е спокойна за COVID. Вече сутринта имаме 393 нови случая. Имаме 20 дни до увеличаването на случаите от коронавируса и е хубави през тези дни хората да се ваксинират. Тези усилия, които положихме пролетта по отношение на ваксинацията и на противоепидемичните мерки бяха, за да може лятото да е спокойно и хората да имат време да се ваксинират. В следващите дни няма да имаме много голям брой случаи. Моля хората да се ваксинират, защото през есента, когато имаме много голям брой случаи, ваксинирането ще е рисково, защото голяма част от хората могат да се заразят при струпване на хора“, посочи професорът.

„Ритмично ще бъдат снабдявани с ваксини пунктовете за ваксинация. Засега ваксини има, но ако много хора изведнъж решат да се ваксинират и се намираме в рискова епидемична ситуация, това не е добре и рискува здравето на хората“, посочи проф. Кантарджиев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови