София. Няма медицинско доказателство, че противогрипната ваксина оказва влияние на коронавируса. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ директорът на Националния център по заразни и паразитни блести проф. Тодор Кантарджиев. Ваксинирането е лично решение на база на лично мнение, категоричен бе професорът.

„Тази ваксина намалява вероятността да се заразим от грип и да имаме тежки последици с необходимост от медицинска помощ два пъти. Промъкнаха са някои спекулации за масовото ваксиниране на някои Западноевропейски държави с много голяма заболяемост от коронавирус, но няма доказателство за тях“, коментира той.

Поради увеличеното търсене на противогрипни ваксини, първия им внос вече е изчерпан, след 15-ти октомври ще има още един транш в аптеките, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Тази година намалението на цената им за възрастни хора над 75 годишна възраст, по преценка на личния лекар, е 15%.

Евелина БРАНИМИРОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови