София. Не очаквам да има затворени училища, ако хората си носят маските. Това каза директорът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„При този вирус се оказа, че логиката не е най-добрият съвет. Може би интуицията е по-добра. Не очаквам да има затворени училища, ако хората нагло не демонстрират неносене на маски на публични места, както е сега. Със застудяване на времето ще започнат да се заразяват много хора. Маски трябва да имаме на закрито. Аз лично не съм за маски на открито. Те трябва да се въведат може би ако станем над 50 случая или над 100 на 100 000 за 14 дни“, каза още Кантарджиев.

„Един заразен човек за миналата седмица е заразявал по-малко от един, а 10 души са заразявали 7. Сега 10 души заразяват 11. Ако не бъде ликвидиран коронавирусът до началото на есента на 2021 г., значи това ще стане към края на 2022 г.“, добави той.

„За първи път от миналата година Министерство на здравеопазването направи една програма, за да може да се купуват ваксини срещу грип за хора над 65 година. Миналата година бяха осигурени 10% от тях, а тази година – 15% от над 65-годишните. След 15-ти ще има ваксина и хората могат да я търсят”, допълни той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови