София. Най-важен е контролът на мерките и убеждението на хората, че трябва да бъдат с маски. Това каза на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Противоречивото говорене особено от лекари е най-опасно за обществото. Никой не се е задушил. Може да се прочете какво ли не от хора, които не са специалисти. Всички знаем, че това нещо не е приятно да го носиш на носа си. Всички знаем, но трябва да мислим за нашето здраве, за здравето на семейството, за здравето на околните, защото когато някой дойде с маска при мен и разговаряме на 1,5 метър и половина с маска, аз разбирам, че ме уважава и пази моето здраве. Това мисля, че го казахме много пъти и трябва да се знае. Ако някой е болен и ти си с маска, тя може да те запази на повее от 30 % в зависимост от качеството на маската“, допълни той.
Проф. Кантарджиев посъветва да не предозираме с витамин D и имуностимулатори в голямо количество.
„Не трябва постоянно да се стимулира имунната система, по-добре е с правилно хранене, физическа активност и добри емоции“, отбеляза той.
Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови