София. Всички РЗИ ще получат от Националния център по заразни и паразитни болести данни за развитието на епидемията за всяка област. Това каза директорът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Винаги активно сме работили. Не бива да преекспонираме и трябва да сме наясно какви са ангажиментите на Националния оперативен щаб. Ние даваме предложения на базата на научен анализ и следим и правим анализ на ситуацията. Днес всички РЗИ ще получат от Националния център данни за развитието на епидемията за всяка област с едни прагови стойности, които трябва да са под внимание и при определен брой заболели какво мерки трябва да се предприемат“, посочи той.

„За тези 8 месеца се доби опит в страната и в момента акцент са решенията на регионално ниво. Например в София е мястото, където най-добре се спазват правилата в магазините, където хората ходят с маски и не контактуват от близо. През септември намаляха случаите и нивата бяха едни от най-ниските в ЕС. Това доведе до няколко неща. Започнаха да се неглижиран мерките. Маските се доказаха, че са ефективни“, допълни професорът.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови