София. Вероятността ваксината да е причината за смъртта на жената в Пловдив е много малка. Това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР.

Той поясни, че серията на „АстраЗенека“, с която жената в била ваксинирана, не е тази, която беше спряна в други европейски страни. Проф. Кантарджиев припомни, че починалата жена е била с много съпътстващи заболявания и в недобро общо състояние.

Проф. Кантарджиев призова хората да продължават да са дисциплинирани и посочи, че за разлика от миналата година по същото време, сега лечебните заведения са много по-подготвени.
„Доста хора разбраха, че едни нетежки драматични мерки, не говорим за затваряне и нощен час, не говорим за пълно затваряне на заведения, фризьорски и козметични салони. Единственото, което трябва да се спазва, което казахме още преди година: отстояние, носене на маска, дезинфекция и умерени количества витамин Б, които подобряват имунната система. Народът трябваше да разбере, че ако има мерки и дисциплина, ще са много по-малко случаите“, добави той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови