София. Броят на заразените с Covid-19 се увеличи, хората в регионите масово не носят маски. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ директорът на Националния център по заразни и паразитни блести проф. Тодор Кантарджиев. Ходенето без маска на места, в които те са задължителни, се наблюдава главно в малките населени места, коментира още той.

„Последната седмица имаме 14-дневна заболяемост на 100 000 души в България около 30, докато предишната седмица от края на август до сега бяхме около 25. Това лично мен ме притеснява. Това което виждам, особено в страната, масово неносене на маски, заядлив и неуважителен тон към лекарите, е много неприятно и ще има последици през есента и зимата“, предупреди той.

“Важно за училищата е класовете да не се смесват. Мерките срещу разпространението на вируса се решават в областните щабове, каза още Кантарджиев. На този етап по – строги мерки, като затваряне на училища не се налагат. Трябва да се обърне внимание спазването на мерките по градовете и да се следи хората да носят маски в затворени помещения”, смята проф. Кантарджиев.

Tой и посъветва хората да бъдат отговорни и да носят маски в затворени помещения.

Евелина БРАНИМИРОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови