София. Нищо трагично и драматично не е станало, разбрах колко много ме уважават хората. Това каза Проф. Тодор Кантарджиев, имунолог, доскорошен директор на Националния център по заразни и паразитни болести в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Благодаря човешки на хората, които протестират. Разбрах колко много ме уважават. Искам да се поклоня на хората от Института. По-добър колектив никога не е имало в Националния център по заразни и паразитни болести в предаването. Навършват се 140 г. от създаването му през лятото“, заяви проф. Кантарджиев. „Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже всеки да може да бъде изпратен така. Молбата ми към колегите е, че вече демонстрираха своето отношение, няма нужда да настояват, добави той.

По думите му няма обида и огорчение. „Просто не искам да омръзвам на хората. Аз съм си аз, аз съм си лекар. След време ще реша, не искам да занимавам обществото с визия за бъдещи планове. Мисля, че много хора, които замисляха моето отстраняване, сега съжаляват. Сега настана едно такова време, че ако не си заплашен от отстраняване, значи си никой“, поясни той.

Проф. Кантарджиев припомни, че преди десетина години беше същата ситуация с морбили, каквото е сега с COVID-19. „Купуваха се ваксини, подаряваха се на съседни държави и в този момент стана една епидемия – за съжаление 24 дечица умряха. И сега какво стана – министърът започна да търси махна на тези, които видяхте какво направиха“, коментира проф. Кантарджиев. „Слава Богу, че имаше политици, които можеха с кризи да се справят. Помните пролетта на 2020 какво стана в Испания, в Италия, в Западна Европа. Да благодарим на Господ, че минахме така в България“, допълни той.

Според него трябва да се наблегне на имунизацията в страната и насочването към възрастни и трудноподвижни хора са правилни. „Преди всяко излизане пред медиите – 1-2 часа са спорове и не винаги експертите сме били на едно мнение“, коментира професорът относно брифингите на НОЩ, които се провеждаха редовно всяка седмица.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови