София. Всеки, който е до нас, е потенциален носител на вируса SARS-CoV-2. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ ректорът на МУ Плевен проф. Славчо Томов.

„Ситуацията в момента е такава, че движейки се в обществото, ние трябва да приемем, че всеки, който е до нас е потенциален носител на вируса и трябва да се пазим от него, а той трябва да пази всички нас. Т.е. ние трябва да взимаме всички предпазни мерки. Разбирате ли? В момента ситуацията е такава, че всеки, който е около нас, е потенциален носител. Поне един от обкръжението ни е потенциален носител и ние трябва да се пазим“, обясни той.

Носенето на маски при наличие на позитивен и на непозитивни, снижава риска значително риска, практически го свежда до нула. Все пак, ако се окажете в едно помещение с позитивен, контактните трябва да бъдат изследвани, поясни проф. Славчо Томов.

Евелина БРАНИМИРОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови