София. Нарушения в НЗОК няма. Това каза на пресконференция управителят на НЗОК проф. Петко Салчев след среща със служебния министър на здравеопазването и с ръководството на Българския лекарски съюз, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Отчетът за бюджета е заверен от Сметната палата. Нарушения в договори, някой ако е сключвал, не се отнасят към НЗОК“, подчерта Салчев.

Във връзка с ваксинацията той коментира, че работодателите трябва да бъдат по-активни и да убеждават работниците си да се ваксинират. „Непрекъснатото писане срещу ваксините трябва да спре. Това е масирана атака срещу ваксинациите в социалните мрежи“, заяви той.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров посочи, че лимитите са се въвели под натиска на предишния министър Петър Москов. „Още тогава го предупредихме, че НЗОК ще бъде осъдена за надлимитна дейност. Това стана факт. Имаше други механизми, които можеха да се предложат за регулация. Нека се поучим от грешките си“, обясни той и отчете, че хоспитализациите са се увеличили.

Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови