София. Предвиждаме всеки пациент в рамките до два месеца да има право да получава чрез приложение информация за здравното си досие. Това каза управителят на НЗОК проф. Петко Салчев по време на семинар, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Общопрактикуващите лекари получават 1000 лева не за работа на първа линия, а пари, които ние превеждаме, защото работят в рискова среда. Ако общопрактикуващ лекар откаже на лице в неговата листа да приложи ваксина, той нарушава както националната програма, така и договора, който е сключен, че трябва да осигурява съответното лице с ваксина. При такова оплакване от здравноосигуреното лице, ние ще направим проверка и ако е истина, ще прекратим изплащането на тези пари на съотвения лекар“, обясни той.

„Това, което предвиждаме в най-скоро време всеки пациент в рамките до два месеца да има право да получава на телефона си чрез приложение информация за здравното си досие и да изпраща обратна връзка“, обяви управителят на НЗОК. Проф. Петко Салчев добави, че приложението ще е свързано и с електронните рецепти и регистрацията ще става чрез сайта.
Теодора ПАТРОНОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови