София. Във вторник ще започнем да се разплащаме с общопрактикуващите лекари. Това каза управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. д-р Петко Салчев в предаването “Още от деня” по БНТ във връзка с недоволството на Българския лекарски съюз (БЛС).

“Опитваме се, колкото се може по-бързо да се изпълнява вяско решение. ако трябваше да действам по старите традиции и канали, които са действали преди, трябваше да завършим плащанията на общопрактикуващите лекари след 28-ми този месец. Ето виждате, че във вторник ние ще започнем да се разплащаме с тях”, допълни още проф. Петко Салчев.

Той изтъкна, че не може рязко всичко да се промени и да се очаква, че едва ли не касата да действа чрезвичайно. “Положението е необичайно, но има моменти, в които трябва да се планират нещата, така че да се задвижат електронните, счетоводните системи, да се заредят парите по сметките”, коментира още управителят на НЗОК.

Той коментира, че електронното направление не се е забавило заради два подписа. По думите му то е функция на националната електронната здравна информационна система. “Тя не се изгражда от касата. Чакахме всичките тези компонетти да бъдат създадени”, допълни още проф. Петко Салчев.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови