София. За мен преговорният процес не представлява разговор в една стая на чаша уиски и след това управителят като секретарка да оформя решенията. Това заяви управителят на НЗОК Петко Салчев в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ. По думите му не е готов да подаден оставка. „Защо? Аз не видях нито един аргумент, освен това, че има обаждане от централата на БЛС до колегите, които да подават идентично декларации“, посочи той. Салчев добави, че НЗОК са съгласни преговорите да са публични. „Управителят на НЗОК не участва в преговорния процес.

„Има проблем, че в момента мълча и не казвам всичките неща. За мен преговорният процес не представлява разговор в една стая на чаша уиски и след това управителят като секретарка да оформя решенията. Има много конкретни случки. Искам ясни параметри на преговорите между Надзорния съвет и УС на БЛС. Ние изготвяме документ, който се изпраща на отсрещната страна. Разменят се документи и се казва кое може и кое – не. Само в разговор не става. Няма да конкретизирам. След като Прокуратурата ще идва да ме проверява, ще ги кажа. Спирам да говоря за този проблем“, заяви Салчев.

„Ако бъде доказано по съдебен ред, че е използван фалшив сертификат и е излъгана системата, лечебното заведение трябва да заведе иск и да си възстанови средствата“, посочи той.

По думите му се очаква БЛС да каже „да“ или „не“ по предложението на НЗОК за личните лекари да изписват безплатните лекарства за COVID.

Той уточни, че до вчера има над 105 или 115 COVID зони. „970 рецепри са изписани там, значи 970 пациенти са минали от там. Две са областите без такива зони – Видим и Силистра“, каза още Салчев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови