София. Вместо да се прави подготовка и анализ на завишената опасност от разрастване на пандемията, през лятото се провеждаше предизборна агитация. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ експертът по национална сигурност и бивш заместник-министър на вътрешните работи проф. Николай Радулов. През цялото време МВР беше ангажирано в охрана на протестите или на управляващите от протестиращите. МВР продължи да се движи неорганизирано и необорудвано. Пожарникарите сами си купуват дори фаровете за челниците. Проф. Радулов припомни, че в резултат дори полицаите излязоха на протест, защото не са доволни от начина, по който са управлявани.

„Управлението много ловко се опита да ги насъска срещу останалите граждани с елементарния трик да се вземат пари от децата и да се дадат на полицаите. Нали се сещате, че това не е случайност или грешка на езика, а съвсем съзнателен подход за настройване на една група хора срещу друга, която, както обича да казва премиерът, е „много добре фиксирана в учебника на КГБ“. Вероятно от там му е хрумнала подобна идея. В последните десетина години сме свидетели на това, как са настройвани едни гилдии срещу други: превозвачи срещу клиенти; учители срещу медицински работници; медицински работници срещу полицаи и ето го резултата – една немощна и изтощена полиция, мед. сестри, които си стягат куфарите за Германия, лекари на предела на физическите си и морални сили и болници, в които има легла, но няма кой да се грижи за хората, които са на тях“, коментира той.

Хората няма на кого да разчитат, освен на себе си, сякаш няма държава, заключи проф. Николай Радулов. Според него социалната неадекватност в страната е свързана с некачественото управление.

Цоня СЪБЧЕВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови