София. 10 човека са пострадали от бомбички тази нощ, 3-годишно дете от Костенец е прието със следи от насилие. Това каза проф. Николай Габровски, заместник изпълнителен директор на УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” по време на брифинг.

„За последното денонощие са преминали 400 души през болница „Пирогов“, като 78 от тях са останали за лечение. През нощта преминалите са 90, а хоспитализираните са 23. Може да се каже, че това е една относителна спокойна нощ. Основното натоварване е било след 00.00 часа, когато е имало относително рязък наплив. Основните пострадали са били от бомбички – 10 души. За щастие, няма нито един с тежки увреждания. Повечето от тях са били обработени хирургически и са освободено по домовете си. Нямаме тежки инциденти – с ампутации и др., както се е случвало в други години“, каза още той.

Проф. Габровски посочи, че в „Токсикология“ са били приети прегледани 10 души за денонощието.
„По отношение на останалите болни – преди всички е битов травматизъм, най-често свързан с алкохол. В „Токсикологията“ са били прегледани 10 души за денонощието. Не малка част от тях са били по-млади“, каза още той.

Проф. Николай Габровски посочи, че тази нощ са преминали 50 човека със симптоми за COVID-19, като пет от тях са били хоспитализирани.
„Един от по-сериозните инциденти е пътнотранспортно произшествие от Благоевград. При него 8-годишно дете е с тежка съчетана травма. В момент е настанено в „Детска реанимация“. Състоянието му е стабилизирано, текат интензивни диагностични мероприятия. Дете на 3 години от Костенец е прието със следи от насилие и е било оперирано по повод на кръвоизлив около мозъка. Към момента състоянието му остава стабилно. Тези следи от насилие създават съмнение за домашно насилие. Следствените органи са уведомени и тече проверка по случая“, каза още той.

Проф. Габровски каза, че през новогодишната нощ не е имало много тежки инциденти, катастрофи и инциденти с много хора.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови