София. Няма нищо притеснително в големия брой новорегистрирани заразени. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ ръководителят на лаборатория по Медико-биологични изследвания към Институт по молекулярна биология на БАН проф. Маргарита Апостолова. Тройно по-големият брой направени PSR тестове е причината за големия брой носители, това не отрича по-широкото разпространение на COVID-19. Голямо увеличение на положителните носители и на смътните случаи няма. Хоспитализираните в интензивни отделения и броя медици се увеличават, добави професорът.

„Виждаме от данните на Централната информационна система, че големи огнища вече няма или поне не се съобщават, за разлика от преди, когато възникваха по-често. Сега основните наблюдения се извършват върху домовете за хора със специални нужди и домове за възрастни хора. Имаме по-голямо дифузно разпространение на заразата, което би довело и до увеличаване на броя положителни носители.

Основният въпрос е как протича заболяването, каза още проф. Маргарита Апостолова.

Евелина БРАНИМИРОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови