София. Справяме се и с третата вълна на коронавируса, което означава, че взетите мерки бяха навременни, пълноценни и дадоха резултат. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Здравната ни система издържа, въпреки чувствително по-големия натиск. За голямо съжаление, загубихме и продължаваме да губим човешки животи. Това е най-голямата тежест, която ще продължим да носим като лекари. Ние не помним броя на излекуваните пациенти, а само тези, които сме загубили. 14 708 са изследваните проби за деня. 2 186 са нови случаи, което прави 14,9% от всички нови тестове. 261 са новохоспитализираните със средна възраст 54 години. 71 лица са под 19-годишна възраст. 9 523 са в лечебните заведения, като тенденцията за намаляване на хоспитализираните е трайна. 811 са настанени в интензивните структури“, допълни той.

По думите му ще изминат няколко седмици докато се усети чувствително намаляването на броя на хоспитализираните. Той допълни, че това ще бъде резултат от спада в заболеваемостта.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови