София. Разпускането на Националния оперативен щаб е логично решение, нека не се прави политика от това. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Много пъти съм казвал, че здравеопазването не може да бъде боксова круша, върху която да загряват новопоявили се политици или някакъв вид политически мераклии. Уморихме се от политика в здравеопазването. Нека бъдем максимално нормални поне в тази сфера. Този щаб е абсолютно логично да бъде разформирован в края на мандата от премиера Борисов, тъй като той е надинституционална структура, която координира държавни органи. Съвсем логично е следващият премиер, който и да е той, съгласно неговите разбирания, компетентности и нужди, да създаде такъв консултативен орган. Брифингите на Щаба продължават. Отговорността за контрола върху пандемията се носи от министъра на здравеопазването, заедно с главния държавен здравен инспектор, както винаги е било по закон“, подчерта той.

Проф. Ангелов увери, че в заповедта за разпускане на Щаба задни мисли няма.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови