София. Получените днес ваксини тръгват по всички РЗИ-та по изготвено предварително разпределение от Ваксинационния щаб и съответно директорите на РЗИ-та ги съхраняват в хладилници и оттам нататък се преценява как да бъдат разпределени. Това каза министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Той е заедно с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като днес у нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“/“Бионтех“.Той добави, че за „Зелените коридори“ ваксините са разпределени.

„Ние стигнахме до 20 хиляди ваксинирани на ден, може и повече. Могат и 50 хиляди на ден да бъдат достигнати. Много е важно да наситим всички лични лекари, които желаят да поставят ваксини, с достатъчно количество“, добави министърът в оставка.

„Аз считам, че ние проведохме достатъчно силна комуникационна кампания. Когато започнахме целия процес по ваксиниране, ние бяхме с може би с едни от най-ниския процент желаещи да се ваксинират в Европа. След около няколко месеца беше представено едно национално представително проучване, където се видя, че повече от 65 % от българите желаят да бъдат ваксинирани. Аз считам, че това го постигнахме благодарение на общите ни усилия“, коментира той.

„Ние постигаме на ден капацитет от 250 до 300 лекари, които си получават ваксините, така че процесът изглежда регулиран. Воден е разговор между тяхната организация в лицето на зам. председателя на БЛС д-р Брънзалов и директора на Софийското РЗИ д-р Пенчев и мисля, че са се разбрали как да продължат за напред“, каза още проф. Ангелов.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови