София. От утре ще бъде разрешено провеждането на присъствени групови занятия в образователни центрове и други обучителни школи. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Обсъдили сме няколко възможности да бъдат разхлабени мерките. Определени сектори са приоритет на държавата – в областта на образованието, културата, спорта и здравеопазването. От утре ще бъде разрешено провеждането на присъствени групови занятия в образователни центрове и други обучителни школи“, поясни проф. Ангелов. Той уточни, че това се допуска при спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м., носене на защитни маски, хигиена на ръцете, редовно проветряване и дезинфекция.

„По отношение на образованието, което ще направим след 10 май, тъй като извънредната епидемична обстановка все още не е удължена и не ни позволява нормативно да издадем заповед за увеличаване на броя класове, които могат да присъстват в училище, очакваме предложение от министъра на образованието“, поясни той.

„За спорта по отношение на провеждането на спортни състезания на открито – допуска се публика при заемане на 30% от местата, не повече от 1000 души на сектор, спазване на физическа дистанция и носене на маски“, коментира проф. Ангелов.
Мариела ЧЕПЕЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови