Пловдив. Няма да носим маски, когато постигнем над 65% имунизирани лица и ако вървим с този темп, в края на август сме готови. Това каза министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг пред РЗИ – Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „Няма да бъдем скромни. България постигна изключително много в сравнение с останалите европейски страни. Постигнахме го благодарение на три неща. Първо, благодарение на Божията помощ, защото нещата в България, които се случват, са много по-различни отколкото в другите държави. Най-вероятно Господ ни обича.Второ, заради лекарите, които са вече много добре професионално подготвени и на трето място заради начина на управлението на кризата от г-н Борисов“, заяви министърът в оставка.

„Искам да кажа няколко неща, които може биса останали невидими за вас. Няма ден, в който да не обсъждаме с него мерките. Той успя да наложи постигането на консенсус от всички, така че България да премине с най-леките мерки до най-добри я резултат. Той успя да се пребори за по-голямо количество ваксини в страната. Това не успяхме да го видим в другите европейски държави“, посочи Ангелов.

„Очакваме всичко и се готвим за всичко. С неразборията, която се създава в нашия сектор и обезглавяването на лечебните заведения, рисковете, които са пред българите, са огромни – рискове за живота и здравето им. Всичко е възможно да се случи, защото вирусът опроверга всичките ни твърдения. Няма да носим маски, когато постигнем над 65% имунизирани лица. Ако вървим с този темп, в края на август сме готови. Около 800 000 са ваксинирани към момента, а гоним около 3 млн. ваксинирани. Това е около 35-40%.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови