София. Не трябва да сме скромни, постигнахме изключително много в битката с COVID-19, сравнено с други държави. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Това, което постигаме и постигнахме до момента, показва само правилния път, по който трябва да вървим. Заедно, обединени в битката срещу COVID-19. Заедно в победата срещу COVID-19“, допълни той.

По думите на проф. Ангелов, въпреки по-леките мерки у нас, България се справя по-добре от много други държави. Той даде пример с Германия и Италия, които с по-висок индекс на строгост на мерките, имат по-лоши резултати от нас.

„Не могат да постигнат това, което постигнахме в България. Българите си връщаме все повече свободата и нормалния живот. Това постигнахме благодарение на спазване на мерките, усилията и разбирането на всички“, допълни здравният министър в оставка.

Той благодари на българските граждани за това, че са спазвали противоепидемичните мерки.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови