София. Надявам се да няма струпване на хора в храмовете – не сме излезли от пандемията, разумът трябва да ни води. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Проф. Ангелов уточни, че са в разговор с министъра в оставка Христо Трезийски относно контролa по празниците от страна на органите на реда. „Полицията има ангажимент към обществения ред“, допълни той.

На въпрос дали ще бъде забранено даването на причастие от една лъжица, проф. Ангелов заяви: „Препоръчваме всичко, което е по здравен протокол“. „По отношение на начина, по който се извършват службите и това, което се случва в църквата – нямаме намерение да влизаме в някакъв тип ограничителни мерки или да следим какво се случва. Ситуацията е много напрегната след толкова време на такъв тип пандемия, хората са с изключително разклатена психика, духовното здраве е много важно. Надяваме се на разум от хората, които влизат в църквата. Надявам се да няма струпване на хора в храмовете. Не сме излезли от пандемията, разумът трябва да ни води“, добави той.

По думите му нова заповед относно предприетите противоепидемични мерки ще бъде публикувана до края на деня.

Относно това дали гласуваният вчера в НС мораториум спира назначаването на директори на болница и на кои, проф. Ангелов посочи, че има болници, в които конкурсите не са завършени. Той уточни, че става дума за болниците в Ямбол, Видин, Ловеч, Пазарджик, Шумен, Монтана, Онкохематологията и др. „Трудно мога да отговоря какво ще се случи с процедурите, длъжен съм да спазвам решенията на Народното събрание“, каза още той.
Мариела ЧЕПЕЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови