София. Който не желае втора доза от „АстраЗенека“, ще може да си постави „Модерна“ или „Пфайзер“. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“

Здравният министър уточни, че днес е пристигнала и пратка от ваксината на „АстраЗенека“, която ще бъде разпределена. „Решението, което обсъждаме е в две посоки. Всички хора, които желаят да си поставят ваксината на „АстраеЕнека“ като втора доза да го направят, тъй като експертно всички сме сигурни в нейната безопасност и ефикасност. Тези, които не желаят да си поставят такава ваксина ще бъде взето решение с какво може да се замени като ваксина от наличните в страната“, каза още той. Порф. Ангелов допълни, че вариантите са два или ваксината на „Модерна“, или на „Пфайзер“.

Проф. Костадин Ангелов поясни, че все още няма проучвания за комбинация на различните ваксини. „Нашите експерти в момента продължават да мислят по въпроса. Докрая на седмицата очаквам експертно становище как да процедираме. Ще се доверя на волята на експертите“, добави той. Ангелов заяви, че до датите, когато трябва да се сложи втора игла от „АстраЗенека“, ще има решение.
Мариела РУСЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови