София. Изпратихме препоръки към Българската православна църква за Лазаровден и Цветница. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Няколко са препоръките ни за Лазаровден и Цветница, проведохме разговори с БПЦ. Обръщаме внимание и препоръчваме – задължително спазване на физическа дистанция от 1,5 м, носене на маска, която да покрива носа и устата, с изключение на свещенослужителите, осигуряване на дезинфектант, почистване на повърхностите, проветряване, регулиране на лицата, които посещават храмовете“, обясни Ангелов.

Той уточни, че сред препоръките са и обособяване на входни и изходни коридори и намаляване на времетраенето на службите. „Вярващите да не докосват и целуват и иконите. За върбовите клонки бяхме уверени, че те ще се раздават извън църквите на хората“, коментира още той.

Мариела ЧЕПЕЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови