София. „Зелените коридори“ ще продължат, както са организирани до момента, до 9-ти май. Това каза министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Той е заедно с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като днес у нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“/“Бионтех“.

„От 10-ти май нататък трябва да се направи анализ на бройките необходими ваксини за фазите по личните лекари и тези, които имат основание да ги получат. Ако имаме достатъчно количество ваксини, които да обезпечат ваксинирането по фазите и остават бройки ваксини, „Зелените коридори“ могат да бъдат удължени“, добави той.

Проф. Ангелов отчете огромен интерес в големите населени места.
“От 10-ти в Информационната система стартира модулът, с който личните лекари да могат да подават заявката и желаните от тях дози ваксини и да получат там съответно график кога мога да ги получат“, посочи още той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови