София. Днес ще издадем заповедта за влизане на туристи в страната по 3 начина. Това каза министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов във видеовключване на премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във „Фейсбук“.

Той обобщи, че България е постигнала много в борбата с COVID-19, благодарение на всички мерки, които са били взети.
„Вижда се, че излизаме успешно от третата вълна на коронавируса, за разлика от много други европейски страни, които не успяват да постигнат нашия резултат, въпреки по-строгите мерки и дори забрана за излизане на хората от вкъщи. Имаме траен спад на заболеваемостта и смъртността. Имаме устойчива тенденция за намаляване на хоспитализираните и в интензивните, и в неинтензивните структури. Осигурили сме всичко за лечението на хората. Ваксинационният процес върви с изключително добри темпове. Ваксинираме от 15 000 до 20 000 души на ден. Отваряме зелените коридори в петък“, отчете Ангелов.

Той увери, че ситуацията с коронавируса на национално ниво е контролирана изключително добре.
„За да затвърдим постигнатите резултати, предлагам да удължим извънредната епидемична обстановка с месец, считано от 1 май до края на месец май. Още днес ще пуснем заповедта, с която ще позволим на българките туроператори, за да можем да спасим българския туризъм и да подобрим резултатите в сравнение с миналата година, за трите начина за влизане в страната, които да гарантират сигурност на туристическия бранш и туристите. Стартирахме ваксинацията на всички заети в областта на туризма, като започнахме от област Варна. Сега организираме и за Бургас“, посочи още министърът в оставка.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови