София. Ваксинационната кампания в момента е пред изчерпване. Това каза бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в предаването “Лице в лице” по бТВ.

“Много интересен подход да критикуваш, а в същото време да допускаш такъв тип нередности”, каза проф. Ангелов по адрес на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

“Какъв е крайният резултат от всичко, което се говори в момента – ами стопиране на ваксинационната кампания. Ваксинационната кампания в момента е пред изчерпване. Хората не искат да се ваксинират”, добави още той.

На въпрос каква е ролята на министъра, проф. Ангелов отговори: “Министърът казва: “Имаме съмнение за ваксини”. Ако чуя нещо от мой министър, че той е имал съмнение във ваксините, много сериозно ще се замисля”ы каза проф. Ангелов. По думите му Стойчо Кацаров е казал в мотивационното си видео, че и той е имал съмнение в сроковете на производство на ваксините. “Не можеши да си позволиш да говориш, защото ти докосваш хората. Ти си министър на здравеопазването. Тогава, когато говори министърът на здравеопазването, трябва да събира цялата експертност на целия свят и да я поднася на българските граждани на разбираем език, а не да казва личното си мнение. Ето за това говорим, че трябва да се говори с много много експерти. Истината е доказана, тя е факт. Това, което ви казвам, към настоящия момент имаме по 12 хил., по 15 хил. души ваксинирани на ден. Ние ваксинирахме по 35 хил. души”, каза още проф. Костадин Ангелов.

Той попита като гражданин дали страната подготвя отказ от доставка на ваксини от месеците от юли нататък. “като български гражданин питам”, заяви още проф. Ангелов.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови