София. Вървим изключително добре като темп на ваксинация. Това каза министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов във видеовключване на премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във „Фейсбук“.
„Ясно се вижда кои области в страната вървят с изключително добри темпове напред. Това са Перник, Плевен, София-град, които имат ваксинирани над 2 500 ваксинирани лица на 100 000 души население. Вече се наблюдава изключително наваксване на темпа на ваксиниране във всички области в страната. Преди 2 дни имахме рекорд. За първи път имахме над 21 500 ваксинирани лица“, допълни той.

Проф. Ангелов благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че България е успяла да получи най-голям процент ваксини от извънредните доставки.
„За второто тримесечие ще получим 5,5 милиона ваксини, които са договорени. В понеделник пристига най-голямата доставка до момента от ваксините на „Пфайзер“. Това са 138 000 дози.Благодарение на темпа на ваксиниране постигаме изключително добри резултати, тъй като това е надбягване с вируса. За последното денонощие 10.7 % от тестовете са положителни“, посочи министърът в оставка.
Борисов отговори, че това, че сме успели да осигурим 5,5 милиона ваксини не е заслуга само на България.
„Искам да благодаря на Европейската комисия, на големите държави-членки, които са лишиха от част от своите дози, за да могат българските граждани да бъдат ваксинирани“, уточни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови