София. България излиза и от третата вълна на COVID-19. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Успяхме да постигнем това, което си бяхме поставили за цел и много пъти говорихме пред вас. Няма нито една червена колона в страната. Когато ме попитахте кога ще можем да коментираме какво ще се случва в страната, ви казах – когато изчезне червеният цвят от от тази графика. Постигнахме го, защото през цялото време ни водеха разумът, дисциплината и интелектът на нашите експерти. Много скоро България ще се превърне в пример за постигане на резултати с разумни и последователни действия. Такива резултати, които не могат да бъдат постигнати в много европейски страни“, допълни той.

Ангелов благодари на българските граждани, които не са послушали гласа на популизма и са спазвали и вярвали в противоепидемичните мерки.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови