София. Абсолютно спокойни сме, че всички ще могат да си поставят иРНК ваксина, за която в момента в страната има голям наплив. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, става ясно от видео в профила във „Фейсбук“ на премира и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

“До края на април ще дойдат 700 000 дози ваксина на основата на иРНК. Благодарение на усилията на Бойко Борисов – от 1,3 милиона иРНК ваксини, първата доставка ваксини от тези ще дойдат до края на април. Ваксинираните до момента са 503 000. Днес очакваме също да имаме над 10 000 ваксинирани. Нямаме притеснения за темпа на ваксинацията“, допълни той.

„Тези днес вече ги разпределихме на ваксинационния щаб, който мина преди час и половина. Половината отиват за личните лекари. Половината отиват за ваксинационните центрове. Системата е създадена. Личните лекари са доволни от разпределението. Нямаме недостиг на лични предпазни средства. Осигурени са за месеци наред: дезинфектанти, консумативи, ремдесивир. Цялата система е подсигурена. Нямаме притеснения за нищо в бъдеще“, подчерта проф. Ангелов.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови