София. До момента отчитаме с около 150-200 раждания повече спрямо миналата година. Това каза в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“.

„Майчин дом“ в последните години прави около 4000 раждания годишно. И така последните 10 години ние сме с най-много раждания и най-много гинекологични операции в страната, което разбира се ни радва. „Майчин дом“ е най-старата университетска акушеро-гинекологична болница в страната и тя над един век е лидер по отношение на раждания и операции. Въпреки КОВИД кризата раждания има достатъчно, разбира се ние бихме желали да са колкото се може повече, но лично мен ме радва, че имаме вярата и се надявам, въпреки че тази пандемия продължава, да продължат да се раждат бебета. Несъмнено обаче винаги има връзка между икономическото състояние на страната и раждаемостта. И аз малко се притеснявам за следващите месеци, особено края на годината и началото на другата да видим каква ще е раждаемостта, но все пак сме оптимисти“, обясни той.

Проф. Иван Костов отчете, че „Майчин дом“ е първа в списъка на избраните болници за раждания. Според него това се дължи не само на доброто име на лечебното заведение, но и на професионализма на хората, които работят там. Болницата е на средноевропейско ниво и е в добро финансово здраве, увери той.

Росица АНГЕЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови