София. До момента няма оплакване в нито едно лечебно заведение, че не е получило парите си или че затваря заради това, че няма финансов ресурс. Това каза управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Болниците получават средства на базата на методиката, която е приета от надзорния съвет от НЗОК, че ако не се достигне определен обем от дейност касата ще доплати, за да не бъде поставено в риск лечебното заведение“, обясни той.

„За всички пациенти, които са с онкологични и хематологични заболявания в момента могат да се извършат всичките планови прегледи и операции. Всички пациенти, които са планирани, например за смяна на става, могат да бъдат отложени след определен период от време. А всичките спешни или по преценка на лекаря при влошено състояние, могат да бъдат приети и касата ги заплаща“, добави още Салчев.

Той обясни, че от началото на годината сме заплатили над 14 милиона за лечение на деца и хора, които се нуждаят от лечение в чужбина.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови