София. Сутринта в 8.30 ч. започна Надзорният съвет и беше взето решение клиничните пътеки 39 и 48, това са за лечение на белодробни заболявания, при възрастни и при деца, при установен COVID-19, заплащането да бъде 1200 лева. При нормална пневмония се запазва същата цена. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. д-р Петко Салчев. Той допълни, че по този начин ще може да се плаща на всички болници, които имат такъв тип звена, ако приемат пациент с COVID-19.

„Спорно е какво значи COVID отделение. Аз винаги съм казвал че термин „COVID отделение“ в нашия правен мир няма. Има болнични легла, които са заделени за пациенти с COVID-19“, заяви също проф. Салчев.

„Нямаме проблеми с разплащанията с нашите договорни партньори до края на годината“, посочи още той.

Проф. д-р Петко Салчев отбеляза още, че вече седми ден екипа на НЗОК на национално ниво работи непрекъснато по бюджета на касата за 2021 г. „Работим по много часове, за да можем да изчислим и да може да преразпределим средствата“, каза той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови