София. Тези над 600 случая на COVID-19, който бяха отчетени, не са реалната цифра на заразените, защото много хора са носители, но не са си направили PCR. Това каза директорът на УМБАЛ „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

По думите му рекордният брой от над 600 на нови случаи на COVID-19 за денонощие, който беше регистриран в страната, не е реалната цифра на заразените. „Тя е много по-голяма, защото това е от направените тестове. Не трябва да забравяме, че много други хора са носители на вируса, но не са си направили PCR и нямат симптоми. Това означава, че много по-бързо ще изградим имунитет, за който говорим. Този имунитет ще има значение. В момента се активизират всички други вируси, които идват през есенно-зимния сезон и те ще увеличат заболяемостта, но не от COVID-19. Място за паника няма. Броят на болниците в България е единственото, което е положително в такъв момента като пандемията. Никой не е защитен и това трябва да се знае“, посочи Начев.

„УМБАЛ „Света Екатерина“ работи с пълен темп и същото качество, с което е работила и преди. Коронавирусът го има и си върви, но и ежедневната работа не може да остава. Хората страдат точно толкова от сърдечно-съдови заболявания, колкото и преди. Това, че не се обръщат към лекар в един такъв момент, води до усложнение на това заболяване и съответни последствия, които не са желателни. Трябва да продължим да живеем както досега“, допълни той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови