София. Над 100 души от медицинския персонал на болница „Св. Екатерина“, които са на първа линия в борбата с COVID 19, са ваксинирани. Това каза проф. Генчо Начев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“ в интервю за Агенция „Фокус“.

„В понеделник бяха ваксинирани 95 души, във вторник 6, днес ще се имунизират още 6. С други думи – 107 са ваксинирани, всички са на първа линия. Аз лично не съм се ваксинирал. След изкарания доста тежко COVID 19, титърът на антителата ми е много висок и няма основания да се ваксинирам“, коментира проф. Начев. По думите му това би означавало да вземе ваксина от някой, който има нужда от нея. „Въпреки това продължавам да следя нивото им, когато падне ще се ваксинирам“, допълни той.

Относно броя на леглата за пациенти с COVID 19 в болницата, проф. Генчов Начев уточни, че са били 32, от тях 12 интензивни. „От една седмица със заповед на РЗИ станаха 26, от които 10 са интензивни. В момента има 16 заети и 10 свободни легла“, обясни изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

Мариела ЧЕПЕЛОВА


Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови