София. Мерките срещу коронавируса у нас са много лежерни. По начало тук истински локдаун не е имало. Не сме имали вечерен час, не сме натискали есемеси дали можем да излезем. Тук хората не са много дисциплинирани. Това коментира директорът на УМБАЛ “Св. Екатерина” проф. Генчо Начев в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

По думите му българинът става дисциплиниран и спазва законите когато стъпи извън страната ни. „Аз не съм ходил по молове, но като гледам по телевизията – там никакво разстояние не може да се спазва“, казва Начев. Той бе категоричен, че ако се премине прага от 200 заразени на 100 хил. души, ще се мисли за въвеждане на по-строги мерки.

Начев коментира, че в болница „Св. Екатерина“ 60% от персонала са се ваксинирали срещу коронавирус. „Мисля, че процентът на желаещите се увеличава и, ако има някакво съмнение по отношение на това дали да се ваксинират, е заради липса на информация за тези ваксини“, допълва Начев. Според него тази липса на информация идва от самите производители, които дават ограничени данни. „В момента в „Св. Екатерина“ е спокойно, има легла в коронавирус отделението, но останалите сектори, които са за друг тип пациенти, са пълни“, казва Начев.

По думите му за българите здравето не е на първо място. „Обикновено декември и януари винаги е бил по-малък напливът към болниците. Българинът не е свикнал да мисли за здравето си. Когато кажа, че трябва да оперираме някого, той ми отговаря „Първо трябва да заколя прасето, да омъжа дъщерята“, каза още Генчо Начев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови