София. Мерките са най-сигурният начин, с който можем да въздействаме на вируса, няма място за паника. Това каза директорът на УМБАЛ “Св. Екатерина” проф. Генчо Начев в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ. „Пътищата са малко. Според мен не трябваше да ги разхлабваме, но така се е решило. Трябва да има баланс между медицинската и икономическата гледна точка, но в момента медицинската трябва да е водещото, защото вече сериозно се застрашава положението от цифрите. Когато цифрите говорят, всички мълчат“, заяви Начев.

По думите му пример за райони с над 700 на 100 000 заболяемост са Златица и Пирдоп. „Трябва да се направи анализ, но причините са близко до логиката. Има струпване на хора, неспазване на мерките и неносене на маските както трябва. В Гърция, ако носиш маската под носа, плащат веднага 300 евро и няма оплакване. Това са мерки те трябва да се въведат. Ако сега не въведем мерки, ще ни питат после защо не сме ги въвели и то на фона на много жертви. Не трябва да се създава паника, няма място за паника“, заяви той.

„Аз примерно не съм уморен. Не знам как са живели хората, не знам защо са уморени. Има нещо, което нарушава свободата ни, но никой от нас не е останал гол и бос, нито гладен“, допълни Начев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови