София. Началникът на Клиниката по нефрология и трансплантации проф. Емил Паскалев подаде оставка, но не съм я приел. Това каза пред БНР началникът на Александровска болница проф. Борис Богов.

Той поясни, че това напускане може да стане с предизвестие, като за началник на клиника трябва тримесечно предизвестие, а за останалите – едномесечно.

„Създадена е организация за трансплантираните пациенти за контролните им прегледи. Нито един пациент няма да бъде върнат. 660 досиета е предала клиниката по нефрология и трансплантация. Те ще бъдат лекувани и проследявани от лекарския екип на клиниката по нефрология. От понеделник ще бъде прослушан всеки трансплантиран пациент и ще му бъде съобщено кога да дойде на клиничен преглед в клиниката“, обясни той.

Проф. Богов определи реакцията на проф. Паскалев като абдикация от пациентите.

„Това е нарочно подаване на оставка. Недоумявам защо това се случва – безотговорни личности и то лекари да си подават оставка. Няма никакъв мотив за подаването на оставка“, коментира проф. Богов. Той увери, че документацията на пациентите се мести от отговорни лица.

Лечебното заведение продължава да има нужда от доброволци. Има спад на наплива от желаещи за антигенни тестове след влизането на доболничната помощ.

„Мисля, че са необходими малко по-стриктни мерки, без да се засегне бизнесът… Лично съм бил свидетел как хора, радвайки се на хубавото време, казват – да си направим по един тест. Тестването не е пожелателно и хора без симптоматика не трябва да създават дискомфорт на хората, които работят във фургоните“, каза още той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови