София. „Зелените коридори“ ще останат да действат и тази събота и неделя. Това каза за предаването „Тази събота“ по БТВ директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов. „От понеделник очакваме ново разпореждане от страна на министъра и Ваксинационния щаб, който се събира традиционно всеки понеделник. Лично мое мнение е, че тези зелени коридори трябва да останат поне в големите ваксинационни центрове като УМБАЛСМ „Пирогов“, УМБАЛ „Александровска“, ВМА, УМБАЛ „Св. Анна“, защото тук има възможност много хора да дойдат и да бъдат ваксинирани без да се получава струпване. Идеята е да се даде повече възможност на личните лекари да ваксинират, защото се смята, че те през техните пациентски листи могат по-бързо да натрупат повече случаи, които могат да бъдат ваксинирани. Това е идеята, но дали ще се осъществи, ще видим другата седмица“, посочи Балтов.

„В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ от началото на ваксинационната кампания в края на декември миналата година до момента са ваксинирани 46 000 пациенти, от които 16 000 са с втора доза. Много малко са хората, които идват да си поставят втора доза, която да е различна от поставената им първа доза на „АстраЗенека“. На тях няма да им бъде отказано и ще им бъде направена втора доза на „Пфайзер“, както беше решено от Ваксинационният щаб, но сертификатът ще им бъде издаден следващата седмица, защото в момента се пренастройва системата, за да може да бъде издават този сертификат“, каза още Балтов.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови