София. Със сигурност ще има трета доза ваксина срещу COVID-19. Никой не бива да си мисли, че ще мине само с 2 дози. Това заяви директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов в предаването „Неделята на Nova” по Нова телевизия.

Той посъветва хората засега да избират ваксините с 2 дози. „Ефективността на еднодозовата ваксина е по-ниска отколкото на РНК ваксините”, предупреди проф. Балтов.Той обясни, че при преболедувалите е добре да помислят след около 5-6 месеца за ваксиниране, тези, на които вече са поставени 2 дози, след около 1 година трябва да помислят за трета доза. „Няма какво да се лъжем, тази пандемия няма да свърши до края на годината. Ще продължи и следващата. Няма да е с толкова жертви, но със сигурност ще продължи”, заяви проф. Балтов.

„Реално щаб в момента няма. Ако някой иска да го има, трябва да го заявят. Това е решение на новия Министерски съвет”, каза още проф. Балтов. „Никога не сме казали, че няма да съдействаме. Но все пак сме ръководители на болници, гледаме си и нашата работа”, продължи той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови