София. Лекуваме над 230 пациенти с COVID-19, от които 36 са в критично състояние. Това каза за предаването „Тази събота“ по БТВ директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов. „УМБАЛСМ „Пирогов“ е една от болниците, която последна ще се изчисти от проблема COVID-19. Имаме все още доста болни. Лекуваме над 230 пациенти с COVID-19, от които 36 са в критично състояние – интубирани и на апаратна вентилация. Това е нормално, защото се вижда какъв е достъпът до болницата. В момента всеки, който иска, може да бъде прегледан, диагностициран и приет за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“, посочи Балтов.

„Силно се надявам, че ваксинациите ще направят всичко възможно, за да утихне окончателно и третата вълна и да се получи един колективен имунитет. Лично аз давам една прогноза за до края на юни, но ако темпът не може да се усили и продължи така, до края на юли смятам, че ще имаме доста хора, които са преболедували и хора, които са ваксинирани с повече от една доза. Средно по около 33 000 се ваксинират през последните три дни“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови