София. Лекуваме последствията от неразумното поведение на хората. Това каза директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов в предаването „Неделя 150“ по БНР. „Смятам, че смъртността е статистически еднаква навсякъде. Категорично смятам, че правим всичко възможно. Не трябва да се прехвърля цялата отговорност върху здравните власти. Лекуваме последствията от неразумното поведение на хората“, коментира проф. Балтов.

„Що се отнася до бременните, те и преди бяха по-лесно прилепчиви. Прави впечатление, че при третата вълна и при британския щам се разболяват по-млади хора. Карат го по-тежко. В нашата болница няма дете в тежко състояние, но все пак се нуждаят от болнично лечение, а не в домашно. Предстои и пролетна ваканция, така че до 11 април мисля, че периодът няма да бъде малък, за да се намали заболеваемостта“, допълни проф. Балтов.

Според него локдаун категорично няма. „Особено, ако бяхте свидетели какво се случи вчера в София. Градинките бяха пълни, всеки се разхожда свободно. Има по-строги мерки, но не смятам, че са свръхтежки. Хубаво е да се спазват, но за съжаление не наблюдаваме това нещо. Реакцията на министър-председателя по отношение на отварянето беше много бърза. Ние решаваме здравните проблеми, няма върнат пациент, лекуват се адекватно, взимат се здравни мерки. Не мисля, че някой може да се оплаче от здравни проблеми през третата вълна“, посочи Балтов.
„Искаме да намалим натиска върху болниците и колегите, както и реанимациите, където постъпват най-тежките пациенти. В момента в „Пирогов“ имаме 478 легла, от които 58 са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация. Има лек отлив от пациенти конкретно към Пирогов, защото в повече от 60% от болниците се лекуват COVID болни“, добави той и изрази предполжоение, че в началото на април ще има сериозен подем на ваксинацията.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови