София. Тестването с PCR след 14-дневната карантина ще отпадне и няма да бъде задължително, както беше досега, просто след изтичане на карантината хората ще се връщат на работа и ще бъдат освободени. Това каза на директорът на УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов” проф. Асен Балтов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Здравният министър Костадин Ангелов поясни, че в случая става въпрос за пациенти, които са поставени под карантина.
“При тях изискването за PCR тест, който да се направи, отпада. При пациентите, които са поставени под карантина и възникнат някакъв вид хронични симптоми, те са показани за извършване на PCR тест и при неговото позитивиране има алгоритъм, по който се действа. Ако той е негативен, нещата са различни”, обясни той.

Директорът на “Пирогов” посочи, че готовността на лечебните заведения си остава и всички те са снабдени с медикаменти и лични предпазни средства.
„Мога да подчертая само някои от областите, в които се наблюдават повече хоспитализирани. Едната е Благоевград със 168, от които 10 в интензивно лечение. Бургас – 66, двама в интензивно лечение. Пловдив – 99 за областта, от които 6 в интензивно лечение, Търговище – 38, Пазарджик – 39 с пет в интензивно лечение,. Шумен – 33 с двама в интензивно лечение“, допълни проф. Балтов.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови