София. Силно се надявам до края на юни да имаме над 50 % ваксинирани от населенето на България. Това каза директорът на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” проф. Асен Балтов по време на брифинг пред болницата, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Силно се надяваме, че ще успеем докрая на юни вече да имаме над 50 % ваксинирани от населенето. Добавяме и тези, които са преболедували. Мисля, че много скоро след това ще постигнем заветните 70 % колективен имунитет
Имаме 500 хил. ваксинирани в България, които са с две дози, надявам се, че ще постигнем около 2.5 около 3 млн. в края на юни, за да живеем малко по-нормално”, заяви още проф. Балтов.

По думите му проблемът е в доставката. “В момента, в който имаме достатъчно ваксини, този процес ще нарасне и ще стане устойчив”, заяви още проф. Асен Балтов.

Той отговори и на въпрос как ще гласуват хората от COVID отделенията. “В “Пирогов” сме създали необходимата организация. Ние винаги откриваме една секция за тези, които са хоспитализирани. За тези, които са в COVID отделенията има определена мобилна секция”, допълни още той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови