София. Няма да има “Зелени коридори” в предишния смисъл на думата. Това каза директорът на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” проф. д-р Асен Балтов в ефира на “Тази сутрин” по бТВ.
“Ще има информационна система, която тръгна да работи за записване. Това ще бъдат реално “Зелените коридори”? Ако сте се записал в нея, вече ви се дава час и определен пункт”, каза още проф. Балтов.

По думите му такива опашки, които видяхме предишните седмици, няма да има. “Ние приключваме с ваксинацията на всички членове в секционни избирателни комисии. До утре е крайния срок, който приключва, поне в “Пирогов”. От 11 март започваме да ваксинираме пак по трите фази, ако има желаещи”, допълни още директорът на болницата.

Той поясни, че при необходимост ще бъдат ваксинирани всички по електронната система.

Според него има хора, които са отговорни, но поведението на хората като цяло е много различно.
“Погрешно е поведението на тези хора, които чакат до последно. В момента, в който имаш някакви симптоми не си купувай бърз антигенен тест от аптеката. Иди в пункт в болницата, направи си PCR тест, бърз антигенен тест, нека да те прегледат, нека те види специалист, да прецени имаш ли нужда от рентгенова снимка, за да се вземат навреме мерки”, заяви още проф. Балтов.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови