София. Починалият гръцки студен е бил 10 дни в УМБАЛСМ „Пирогов“ и е направено всичко възможно за лечението му. Това каза директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов в предаването „Неделя 150“ по БНР. „Имало е травматичен инцидент, от които е предизвикан проблем в областта на травма на главата. Ще предоставим цялата документация. Лекуван е 10 дни в „Пирогов“. Направено е всичко възможно, но въпреки това има летален изход. В регистъра не съществува личен номер на чужденец, който да е ваксиниран с ваксина. Той има и придружаващи страдания, с които се стига до този изход“, коментира проф. Балтов.

Той уточни, че за него е най-важно в следващите 4 седмици наистина да бъдем много по-отговорни и да имаме самоконтрол. „Каквито и мерки да се въведат, ако нямаме желание те да се спазват, виждате какво се получава. В момента сме буквално на пика на третата вълна. Надявам се да започнат да спадат случаите. Все пак е много важно и поведението на хората. Това е въздушно-капкова инфекция, която се предава много лесно“, подчерта проф. Балтов.

По отношение на предстоящите избори той посочи, че в болничното заведение са подготвени и за мобилна секция.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови