София. С участието на машинното гласуване би могло да се организира доста безопасна среда за предстоящите избори. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН.

„От друга страна трябва да се помисли относно правилата, касаещи най-вече карантинирането – доколко тези хора ще могат и имат право да гласуват. Няма как те да бъдат ограничени, поне конституционно. Изобщо има възможности и начини това да се осъществи. Технологиите го позволяват, но въпросът е какво ще бъде желанието на хората, които организират изборите, това да се случи“, обясни той.

Според проф. Андрей Чорбанов много от публичните места далеч не са толкова опасни, колкото се представят.

Днес президентът Румен Радев започна консултации за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани.

Евелина БРАНИМИРОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови