Близките приятелства са едно от най-ценните неща, които човек може да „притежава“. Приятелите са подкрепата в трудни моменти и радостта в ежедневието. За да бъде човек щастлив, той определено се нуждае дори от няколко, но верни приятели.

Приятелството – ключът към щастието
 © iStock

Приятелствата могат да бъдат ключът към щастието. Разбира се, това не омаловажава значимостта и ценността на семейството. Семейството е ядрото, основата, а приятелите са това, което допълва картината. Всъщност истинските приятели са като членовете на семейството – хора, които познават същността ви и ви обичат такива, каквито сте. А вие им отвръщате със същото. И така, защо приятелствата могат да са ключът към щастието?

По-малко стрес и по-добро настроение

Колко пъти сте се чувствали стресирани и сте се обръщали към приятел за напътствие? Множество проучвания показват, че времето, прекарано с близък приятел, може да сведе до минимум стреса и съпътстващите го симптоми. Емпатията на приятел е точно това, от което имате нужда в стресиращи моменти. Освен това компанията на приятелите подобрява настроението и засилва позитивните мисли.

Повече самоувереност

Комплиментите и оценката на близките приятели помагат да човек да се чувства по-уверен в себе си. Всеки се чувства добре, когато някой, когото уважава, цени неговите действия и мнение. Приятелите също така са хората, които винаги ще ви мотивират и ще изтъкнат вашите положителни страни, което допълнително подсилва вашата самоувереност.

Добави описание

Подкрепа в трудни моменти

Близките приятели са тези, на чието рамо може да поплачете в трудни моменти, когато сте тъжни или пък изпитвате скръб. Всички драматични събития в живота на човек могат да се превъзмогнат по-лесно, ако до него има подкрепящи го приятели. Приятелите дори не е нужно да дават съвети или фалшива надежда. Те просто трябва да са там и да ви карат да се чувствате по-комфортно с присъствието си.

Честна гледна точка

Близките приятели са тези, които ще бъдат честни с вас, дори когато истината не е приятна. Те са огледалото на реалността, а за да бъде щастлив човек, той определено не трябва да бъде заблуден. Освен това, когато се опитвате да вземете важно решение, близките приятели могат да бъдат източник на ценна мъдрост.

Добави описание

Първите приятелства са полезни за любовния ви живот

Замислете се колко много сте научили от най-ранните си приятелства. Умението да се грижите за някого, да споделяте, да подкрепяте, да бъдете честни и верни. Това са качества, от които всяка романтична връзка се нуждае.

По-дълъг живот

Смята се, че приятелите могат да бъдат не само ключ към щастието, но и към дълголетието. Много вече възрастни хора са приятели с някой, когото познават още от детските си години. Това е приятелство, продължило много дълго време, хиляди споделени моменти и научени заедно житейски уроци. Подобен вид приятелство е наистина много ценно.

Прочетете още:

Кои са 5-те приятели на силните жени?

5 вредни приятелства

Приятел според зодията

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови