Превръзките за еднократна употреба са сред удобствата, на които съвременната жена може да се радва. Но все по-често се говори за вредата им за околната среда. Бихте ли ги заменили с превръзки за многократна употреба?

Превръзки за многократна употреба - предимства и недостатъци
 © iStock

Има различни причини, поради които една жена би предпочела да премине към превръзки за многократна употреба. Може би е желанието да живее по-природосъобразно и да елиминира от живота си продуктите за еднократна употреба.

Друга причина е да се намали евентуалният контакт с токсини и парфюми. Възможно е превръзките за еднократна употреба да дразнят интимната област и да причиняват обриви и зачервяване.

  • А вие бихте ли преминали към превръзки за многократна употреба?

  • Защо да или защо не?

Споделете в коментарите!

 

Предимства на превръзките за многократна употреба

С мисъл за природата – в зависимост от грижата и употребата, превръзките за многократна употреба могат да се използват поне 5, а понякога дори 7-10 години. За сметка на това обикновените дамски превръзки не се разграждат естествено в природата.

По-удобни – превръзките за многократна употреба са направени от памучен плат и причиняват по-малко дразнене на кожата.

Не съдържат химикали за разлика от обикновените превръзки.

Спестяват пари – първоначалната инвестиция е по-голяма в сравнение с превръзките за многократна употреба. Но в дългосрочен план ще ви спестят пари.

 

рециклиране с грижа за околната среда

 

Недостатъци на превръзките за многократна употреба

Дискомфорт – някои жени се притесняват от кръвта или се тревожат, че не абсорбират толкова добре. Последното е субективно, защото зависи от качеството на продукта – както при стандартните дамски превръзки. Дискомфорт може да има и при прането – не за всеки това е приемливо и приятно.

Първоначалната инвестиция е по-голяма – превръзките за многократна употреба ще ви спестят пари в дългосрочен план, но при единичната им цена е по-висока.

Може да се разместят – защото нямат лепило като обикновените. Този проблем може да се коригира, като се носи по-плътно прилепващо бельо.

Не са подходящи за път, защото не можете просто да ги изхвърлите. А не винаги е удобно да се изперат веднага.

 

превръзки за многократна употреба

 

Любопитно: Има проучвания, според откриват връзка между продължителността, болезнеността на месечния цикъл и използването на превръзки за многократна употреба. Някои жени съобщават, че откакто са се отказали от обикновените превръзки, менструацията не е толкова болезнена и е по-кратка от обикновено.

 

На пазара ще откриете голямо разнообразие от превръзки за многократна употреба. Има варианти за по-слаба и за по-обилна менструация. Някои модели са с непропускащ текстил – за повече сигурност и комфорт.

менструално бельо

Интересна алтернатива на превръзките за многократна употреба е т.нар. менструално бельо. При него превръзката е част от бикините. Може да се носи 5-8 часа и най-често абсорбира толкова, колкото 1-2 дамски тампона.

 

Бихте ли се отказали от превръзките за еднократна употреба?

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови